Elly & Antonius
af Rafik Schami
Illustrationer af Els Cools & Oliver Streich
Oversat af Susanne Vebel
ISBN 978-87-7243-188-8
1. udgave, 1. oplag 1999
Indbundet
28 sider, ill. i farver

Der var engang en bondegård, hvor der levede en masse høns og svin ...
Som tidligere bruger forfatteren Rafik Schami et dyreunivers til at fortælle en fabel om såre menneskelige foreteelser.
Her er det de udskudte, der er til hån og latter for de andre, men de finder sammen og indgår et venskab, der også viser sig til gavn for samfundet som helhed.
Grisen Antonius er en såkaldt fejlfarve, og hønen Elly er blevet uproduktiv og bliver derfor marginaliseret, som det hedder i vore dage. Men da en fare udefra truer, er det dem, der redder bondegårdens dyr og beviser, at sammenhold betaler sig.

De to danske tegnere Els Cools og Oliver Streich har - ligesom i den tidligere billedbog RAVNEUNGEN - boltret sig i farver og halvskæve vinkler og har givet historien endnu mere dramatik og spænding.

På underfundig og sympatisk vis taler forfatteren de svages sag i smuk balance mellem real- og billedplan. Det let groteske univers understreges af dramatiske illustrationer i en kraftig streg uden mange detaljer, men med en markant farvelægning og beskæring. Forbilledligt samspil og opsætning af illustrationer og tekst. Bibliotekernes lektørudtalelse

Jeg er vild med en anden bog om fordomme: Elly og Antonius skrevet af Rafik Schami og forrygende tegnet af Els Cools og Oliver Streich, som begge bor i Danmark. Berit Lund Jensen, Vejle Amts Folkeblad

Pris: 37,50 kr.
Bogen er desværre udsolgt


Forlaget alma, Kaalundsvej 13, 3400 Hillerød, Tlf: (+45) 48 25 54 41