Gunløg Ormstunge
en billedsaga
af Erik Hjorth Nielsen
Illustrationer af Erik Hjorth Nielsen
Redaktør Susanne Vebel
ISBN 978-87-7243-156-7
1. udgave, 2. oplag 1998
36 sider, ill. i farver

Fortællingen er den gamle islandske saga om Gunløg, der er udstyret med mange af en helteskikkelses egenskaber. Smuk, velskabt, god til alle idrætter og dertil en glimrende skjald. Dog med en tilbøjelighed til det skarpe og bidende i versene, hvorfor samtiden giver ham tilnavnet Ormstunge.
Og det er fortællingen om Gunløgs store kærlighed til Islands smukkeste kvinde, den jævnaldrende Helga. En kærlighed, der aldrig finder sin lykkelige opfyldelse. For Gunløg er en urolig sjæl. Han har trang til mange oplevelser og erfaringer, og hans voldsomme temperament skaffer ham en fjende på halsen, der virkelig ved, hvordan han skal ramme Gunløg på hans ømmeste punkt - landsmanden og rivalen Ravn gifter sig med Helga.
Hermed er der lagt op til et opgør på liv og død, sådan som det allerede i sagaens begyndelse er forudsagt i en uhyggelig drøm.

Heller ikke i billedbøger er der grund til så meget snak. Derfor er de islandske sagaer gode som forlæg. Her er ikke et overflødigt ord. Og naturen er storladen. Man kan næppe forestille sig et bedre makkerpar end Erik Hjorth Nielsen og Gunløg Ormstunge. Det heroiske har altid ligget godt for tegneren, og Gunløg lægger krop til den bevægende historie om kærlighed, der varer ved (...) Der er meget godt at sige om denne billedbog, som er kras og kærlig. Den er også nem at forstå, selvom der er gået 1000 år. Gammel kærlighed og en god historie ruster ikke. Steffen Larsen, Det fri Aktuelt

Man kan ikke ønske sig nogen bedre indgang til denne klassiker fra sagatiden. Sproget er nænsomt og loyalt bearbejdet i forhold til originalen (...) Erik Hjorth Nielsens gendigtning beviser, at det visuelle ikke nødvendigvis udfolder sig på bekostning af det litterære, men at de to former kan støtte hinanden. Bo Nake, BUM

Pris: 25,00 kr.
Bogen er desværre udsolgt


Forlaget alma, Kaalundsvej 13, 3400 Hillerød, Tlf: (+45) 48 25 54 41