I de allerældste dage
af Tina Bisgaard Norup
Illustrationer af Lilian Brøgger
Redaktør Susanne Vebel
ISBN 978-87-7243-255-7
2010
Indbundet
36 sider, alle ill. i farver

»I de allerældste dage
var min morfar meget lille,
og de havde kun en skorpe
og de sten, de selv ku´ trille.«

Og sådan er der så meget.
Hverken i de allerældste dage, i vor tid eller i nittenhundrede og hovsa engang er tingene altid så ligetil.

Men der sker ting og sager! Både i cirkus og på Zanzibar, blandt svin og snudebiller, mellem Månen og Mælkevejen og for verdens mindste cowboy.
Og kedeligt er det i hvert fald ikke.

Tina Bisgaard Norup debuterer med denne samling (lettere rablende) rim og remser, stærkt fulgt op af Lilian Brøggers ikke mindre fantasifulde billeder.

»Den kvindelige Halfdan Rasmussen? En vidunderlig bog med vidunderlige rim! Smilet breder sig hurtigt, og det er bestemt en bog, der kan læses af alle (og igen og igen).«
- Laura Møller på Bogguide.dk.

»Især rimene til børn og forældre rammer plet (...) Lilian Brøggers illustrationer følger elegant rimenes associationsrækker og springer lige så tossede rundt som rimene. Tina Bisgaard Norup har en humor, der nærmer sig ironi uden at være det.
Rimene er lige så morsomme for voksne, som de er for børn.«
- Damian Arguimbau, Weekendavisen.

»Tematisk kommer vi vidt omkring fra det nære til det sære, med humoren som det bærende. Versenes narrative struktur skaber smil og mange billeder. Vi møder fx verdens mindste cowboy, der er stærk som 14 brandmænd og sej som gammelt snot. Og løven Lummerholdt, der fik store ambitioner af at se tv, men endte med at få et job.
Illustrationerne rammer godt og støtter flot op om bogens spraglede sprogunivers (...) En morsom, overraskende og frem for alt meget gennemarbejdet rim-billedbog.«
- Bibliotekernes lektør.

»Rørende, smuk og fantastisk morsom billedbog (...) Tomlen op for en blomstrende sproglig opfindsomhed og masser af hjertevarme - mere af den slags, tak!«
- Christina W., Bog.nu.

"Tina Bisgaard Norup og Lilian Brøgger kan noget ganske særligt med at blande hverdagens drama, fantasihistorier og sjove sætninger, der sidder lige i skabet (...) I selskab med Tina og Lilian er der både sjov og noget at snakke om - og så kan de læses af alle aldre."
-Emil (35), Helena (10) og Cecilia (6) Blichfeldt, Weekendavisen.

Pris: 40,00 kr.
Køb bogen hos din lokale boghandler, f.eks. Saxo.com


Forlaget alma, Kaalundsvej 13, 3400 Hillerød, Tlf: (+45) 48 25 54 41